Mirisi detinjstva

Mirisi mog detinjstva podsećaju na knjige. Od Maje u svim razno raznim situacijama preko pesama Jove Zmaja do Hajdi pa do školskih lektira i obaveznih poklona u vidu knjiga za odličan uspeh. Bili su tu Družina Pere Kvržice, Bela griva, Nikoletina Bursać, zatim pesme Mike Antića, Desanke Maksimović pa Andersenove bajke.

Kasnije sam dobila pored knjiga za uspeh i celu jednu zbirku knjiga, raznoraznih autora i stilova od proze do poezije, klasike i strane i domaće.Bio je to poklon od roditelja, moja biblioteka. Koliko sam je samo volela i čitala. Viktor Igo, Emili Bronte, Ranko Marinković, Dostojevski, Stevan Sremac, Milovan Glišić….Pored svih njih našle su se i poneke zalutale koje su moji roditelji dobili na poklon… Mulen Ruz od Pjer La Mira, Trijumfalna kapija od Remarka. Kasnije sam htela da čitam i savremenije pisce pa su se pred mojim očima našli Kundera, Stendal,Perl Bak i dr. Mnogo ima onih koje ovde nisam spomenula jer sećanje nažalost ipak bledi. I neka me izvine. Tragajući tako za smislom života došla sam i do Biblije, knjige o istoriji čovečanstva za sve one koji hoće i žele da veruju da postoji Tvorac.

Pošto sam jedna od onih srećnika koji smatraju da je Biblija knjiga koja se čita zapravo čitav život…sada nemam mnogo vremena da čitam druge knjige ili da se bar vraćam na one već pročitane..mada ponekad poželim da pročitam bar neke delove iz knjiga klasika koji su mi ostali u sećanju iz moje biblioteke detinjstva .

Ne idem na sajmove knjiga. Bar ne redovno. A svoju strast prema knjigama pretočila sam i ja u pisanje kako ovo koje ovde čitate tako i u prevođenje…i gle, imam odštampana moja dva umetnička dela prevedena sa engleskog sa religioznom tematikom. Autor June Strong..

Sunčev sjaj – priča o mladoj ženi Sanlajt koja doživljava preobraćenje u svom životu. Priča je dirljiva a u isto vreme i veoma potresna. Knjiga oslikava realnost našeg sveta ali i pruža nadu u neki bolji svet.Pisana je u stilu drame. Možete je preuzeti u pdf izdanju.

Evina pesma. Prebacite se u vreme kada su Adam i Eva isterani iz raja shvatili sve posledice svog greha a zatim i do proroka Enoha koji je bio čovek koji je hodao s Bogom i zato ga je Bog uzeo k sebi tako što je nestao s lica zemlje. Ova knjiga opisuje mladu devojku Šajnu koja se rađa i živi u ovom vremenu. Bilo je to u nekom smislu kameno doba. A ona je bila devojka kao i sve ove iz 21.veka. Htela je da voli i bude voljena. Knjigu možete preuzeti u pdf izdanju.

Živi i radi onako kako voliš i šta voliš, jer život je samo jedan ali vredan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *