O ljubavi

Lj: Ja sam jedna od 3 glavna pokretača života i smatram da sam najlepša među njima.Bez mene nema života ni sveta. Još malo pa ću se uobraziti. Ali hajde da promenimo malo temu pa da ja vas pitam na koliko jezika znate da izgovorite moje ime.

G: LOVE, AMORE, ASK, AMOR, AGAPN, EL AMOR, ALHABU, ITOSHI TERU

Lj: Bravo, samo tako nastavite….što više naučite biće za vas bolje.

G: Pošto sam prevodilac po struci prvog jezika u redu…. navela sam na ostalim meni omiljenim jezicima a to je posle engleskog, italijanski, turski, portugalski, grčki, španski, arapski i japanski. I zaista na koliko god jezika da te izgovorim i na koliko god jezika da izgovorim one dobro poznate reči koje su proizvod tebe a to je Volim te…uvek će i svako osetiti neku struju i neko trnjenje u sebi…jer nema lepše reči i lepšeg osećanja od tebe.

Lj: Da, da…mnogo je filmova, romana, pesama pisano o meni i još uvek se piše da je suvišno još reći ali ako bar treba još nešto da dodamo na sve onda su to poznati stihovi …šta misliš, koji?

G:” Ljubav dugo trpi, milokrvna je, ljubav ne zavidi, ne veliča se, ne nadima se, ne čini što ne valja, ne traži svoje, ne srdi se, ne misli o zlu. Ne raduje se nepravdi a raduje se istini…..A sad ostaje vera, nad, ljubav ali je ljubav najveća među njima…. više možeš pogledati i na poruke_o_ljubavi_iz_biblije.php

Lj: Nažalost, živite u svetu i na planeti gde često osećate i doživljavate sve manje mene pa i sami ne umete ni da me pokažete drugima. Ali nije zgoreg da uvek bar iznova i iznova pišete i slušate o meni. To će i u vama samima podsticati želju i volju da me pokazujete i izražavate. Nije loše ni da me da učite. Jedna naša poznata književnica i dramaturg je rekla: Naš jedini i glavni smisao života na ovoj zemlji je da naučimo da volimo.

G:Ja bih dodala…da učimo da volimo Boga, da volimo sebe, da volimo druge ljude. Nije ponekad lako…ali se može i ima načina, dovoljno je da hoćemo.Stoga više citata o tebi na /mudre-izreke-o-ljubavi

Lj: Oh kako sam popularna….ali svakako da se neću uobraziti …onda bih prestala da budem ja a to nikako ne želim.Postoji nekoliko vrsta mene i mogu ti reći da sam lepa u svim varijantama. Svaka od nas ima svoje epizode u vašim životima. Dok ste deca volite svoje roditelje, kasnije svoje drugove pa onda simpatije, kako postajete zreliji javljam se prema određenom poslu, kao roditelji volite svoju decu a kasnije kako starite možda sve više počinjete da cenite i volite sam život…Sve u svemu ja sam kao pletenica jer ispreplićem vaš život.

G: Da, hvala ti draga moja što postojiš.

jer život je samo jedan, ali vredan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *